Ένας ονειρικός ξενώνας με ευρύχωρα δωμάτια και άνετες σουίτες σε μια ήσυχη γωνιά της ιστορικής πρωτεύουσας του νησιού της Σύρου. Ένα αρμονικό μείγμα του παλιού με το καινούργιο, που θα αιχμαλωτίσει το βλέμμα σας!

Ο Ξενώνας Λίλα είναι ένα από τα πιο γοητευτικά μέρη που μπορείτε να επιλέξετε για την διαμονή σας στη Σύρο. Πρόκειται για ένα κτίριο του 19ου αιώνα όπου στεγαζόταν  το Γαλλικό προξενείο και βρίσκεται σε μια ήσυχη γωνιά της Ερμούπολης, λίγα τετράγωνα από τη θάλασσα. Η Ερμούπολη δεν είναι μια τυπική πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Με έντονη την ιστορική παρουσία της Ρωμαιοκαθολικής Κοινότητας του νησιού, αποπνέει μια αίσθηση ιταλικής και γαλλικής φινέτσας, που βρίσκει την πιο ελκυστική της έκφραση στον Ξενώνα της Λίλας.

Το ιστορικό κτίριο έχει αναπαλαιωθεί έτσι ώστε το χθες να συνδέεται αρμονικά με το σήμερα — η πρώτη του, αυθεντική εμφάνιση προβάλλεται ακόμη περισσότερο από τις σοφά μελετημένες, σύγχρονες πινελιές που το χαρακτηρίζουν.

Τα δωμάτια και οι σουίτες βρίσκονται σε δυο ορόφους.

Τα δωμάτια είναι στο ισόγειο και βλέπουν στον ήσυχο δρόμο. Όλα έχουν υπέροχα ταβάνια και τα περισσότερα έχουν κρεβάτια  σε σοφίτα, αφήνοντας ελεύθερο τον χώρο για να αναδειχθούν τα υψηλής αισθητικής έπιπλα και αντικείμενα που τα ομορφαίνουν.

Θα κοιμηθείτε σε πολύ άνετα καινούργια κρεβάτια αλλά θα τακτοποιήσετε τα ρούχα σας σε εξαιρετικά συντηρημένες παλιές ντουλάπες.

Οι μεγάλες σουίτες  βρίσκονται στον πρώτο όροφο και μία από αυτές έχει θέα στη θάλασσα.

Στο ισόγειο θα χαλαρώσετε στο αριστοκρατικά κομψό, φωτεινό καθιστικό και θα απολαύσετε το πρωινό σας, τον απογευματινό σας καφέ ή ένα ποτήρι κρασί το βράδυ.

Οι ψηλές  πόρτες που βλέπουν στο δρόμο (από τον οποίο φυσικά δεν περνούν αυτοκίνητα) είναι συνήθως ανοιχτές — έτσι, ακόμη κι αν κάθεστε μέσα νιώθετε την αύρα της ήρεμης ζωής του δρόμου.